Com publicar un article en aquest bloc:

PORTAL INDEPENDENT AL SERVEI DELS CIUTADANS DE SANT CUGAT DEL VALLÈS

Per publicar un article en aquest bloc només heu d'enviar-lo mitjançant un correu electrónic a l'adreça: stcugat2@gmail.com indicant el nom i cognoms, telèfon de contacte i número del DNI.

dimecres, 7 de novembre del 2007

Soterrament i Pantalles

Sobre el tema de soterrar la línea del FGC per el seu pas per Sant Cugat m’agradaria fer unes consideracions i una pregunta final.




a) Com pot l’Ajuntament i una associació de veïns dir que està previst pel 2015 quan el “Pla d’Infraestructures del Transport de Catalunya” (PITC) no preveu aquesta actuació ni abans del 2015, ni tampoc després.
Ho podeu consultar en aquest link:

http://www10.gencat.net/ptop/AppJava/cat/plans/sectors/pitc.jsp


b) La Generalitat no podria fer ara per ara el soterrament, entre altres coses, perquè contravé el Pla General Metropolità de 1976 (encara vigent).

c) Tècnicament és pràcticament inviable perquè la composició del terreny és, com es coneix en l’àmbit geològic, “fetge de vaca”. Per entendre'ns, el mateix que va causar la desgràcia del barri del Carmel, o, més d'actualitat, el que troba l'AVE al seu pas per Barcelona, causant tants esvorancs i problemes als usuaris de Rodalies.

d) Els veïns de la zona no entenen com l'Ajuntament i l'associació estan fent aquestes declaracions, sense haver-los-hi consultat el seu parer. I és què ningú ha contactat amb ells per saber què en pensen sobre el tema i sobre les actuacions iniciades.
Si ho haguessin fet, sabrien que la majoria d’aquests veïns ni volen el soterrament, ni volen pantalles acústiques.
De fet segons els estudis realitzats per els Ferrocarrils de la Generalitat confirmen que l’impacta acústic dels combois al seu pas per Sant Cugat són acceptables dins del marc legislatiu actual.

e) El fet de posar mampares acústiques per reduir els soroll sols tindria utilitat a les plantes baixes i potser el primer pis de les cases, la resta seguiria igual.

La pregunta a fer és: El perquè de aquestes reivindicacions i a qui beneficien realment ?

Josep Carles Canut