Com publicar un article en aquest bloc:

PORTAL INDEPENDENT AL SERVEI DELS CIUTADANS DE SANT CUGAT DEL VALLÈS

Per publicar un article en aquest bloc només heu d'enviar-lo mitjançant un correu electrónic a l'adreça: stcugat2@gmail.com indicant el nom i cognoms, telèfon de contacte i número del DNI.

diumenge, 4 de novembre del 2007

La Riera de Sant Cugat

Arriba una de les èpoques més boniques de l'any, la tardor. La caiguda de les fulles i el color de la naturalesa fan d'aquesta època un de les més boniques de l'any. Al nostre Barri, un dels llocs més bonics és sens dubte, el Parc de la Pollancreda. Un pot anar allà a admirar la tardor amb tot el seu colorit. Recentment s'està produint un canvi a l'arbratge, substituint un tipus d'arbre per d'altres, més adequats a la tipologia del terreny, segons Eduard Pomar, anterior Regidor de Medi Ambient.
Tanmateix, i el ple segle XXI, el segle del medi ambient, del canvi climàtic i del presumpte rigor ecològic, una olor molt forta envaeix aquest parc, sobretot determinats dies i a determinades hores. I és que, a la nostra ciutat model, quan la Rambla del Celler deriva al carrer de Josep Puig i Cadafalch, apareix una riera (la Riera de Sant Cugat), que transcorre per tot el municipi de manera coberta, en part gràcies a fons aportats al seu dia per la Comunitat Econòmica Europea. Es coneix que al seu dia els fons es van acabar, o la ciutat s'acabava allà, i fins allà es va arribar. Per tant, a l'inici del parc aflora la Riera, amb una particularitat molt important. Aquesta riera no només recull aigua de pluja, de fonts, o d'abocaments més o menys normals, si no que recull també aigües fecals que provenen de diversos edificis que en altres èpoques, van connectar les seves aigües fecals a la Riera en lloc de fer-ho a la xarxa de clavegueram.
Per allà per l'any 2000 va començar a funcionar la nostra Associació, ja que diversos temes concernents al Barri, van ajuntar un grup de persones preocupades per millorar la qualitat de vida del Barri de Torre Blanca. Un dels temes que es van posar sobre la taula, va ser el de la Riera de Sant Cugat. Des d'aquell dia comencem a posar-nos les piles perquè el nostre Ajuntament solucionés un problema greu per als temps en que vivim. No és de rebut, i menys a Sant Cugat, que les famílies hagin de passejar entre olors d'abocaments fecals, i entre els propis abocaments.
El nostre Ajuntament mai no s’ha pres amb la serietat necessària aquest problema. S'han limitat a intentar formigonar el llit de la riera en la seva part descoberta perquè tot flueixi millor (amb esbronc de l'Agència Catalana de l'Aigua inclosa), o a fer nyaps intentant la interconnexió de la pròpia Riera amb el col·lector de fecals que transcorre sota la mateixa. Moltes vegades han donat el problema per solucionat quan en realitat segueix allà. Aquesta situació ja la va denunciar el SEPRONA, divisió de la Guàrdia Civil encarregada de vetllar per la protecció de la naturalesa, denúncia, que pel que sembla va servir de poc. Recentment hem pogut veure com s'està substituint la cobertura de la Riera, almenys en la part adjacent al Pavelló Esportiu de la Rambla del Celler. Hagués estat un molt bon moment per rectificar part d'aquestes connexions, i ho preguntarem al nostre Alcalde en la pròxima reunió que tenim sol·licitada. En resum, que no sembla per a ells un problema prioritari.
Des d'aquestes pàgines sempre atentes a l'actualitat de tots els barris del nostre municipi volem desitjar a tots una molt bona FESTA DE TARDOR, i aprofitem per recordar-vos a tots que la nostra Associació està defensant altres coses com la problemàtica que suposarà la implantació d'ESADE, la ubicació de les BARRAQUES en la Festa Major 2008, la neteja del Barri, els aparcaments.....Que associar-se es pot fer per Internet des de la web http://www.torre-blanca.org/, o en persona lliurant les dades bancàries o els diners en metàl·lic a Montse o a Raquel en la Masia Torre-Blanca (Av. Plà del Vinyet, 81-85). Elles mateixes us podran informar dels dies de reunió si voleu exposar o preguntar per algun tema. Ah! I a més de només ser 20 euros a l'any, som una associació sense cap vinculació a cap partit polític. Bona FESTA DE TARDOR !!

Francesc Petro Riboldi
Antoni Ortego Marti
Associació de Veïns de Torre Blanca