Com publicar un article en aquest bloc:

PORTAL INDEPENDENT AL SERVEI DELS CIUTADANS DE SANT CUGAT DEL VALLÈS

Per publicar un article en aquest bloc només heu d'enviar-lo mitjançant un correu electrónic a l'adreça: stcugat2@gmail.com indicant el nom i cognoms, telèfon de contacte i número del DNI.

dijous, 25 d’octubre del 2007

Festa de Tardor de Sant Cugat 2007


El nostre manifest ¡¡

Sant Cugat ha crescut espectacularment durant els darrers vint anys, a més que duplicat la seva població. Durant els propers anys veurem el tancament urbanístic i demogràfic d’aquest creixement: Can Mates i Can Vulpalleres. Això hauria d’estabilitzar la població local entorn als 90.000 habitants, xifra sobre la qual hi ha un ampli consens institucional, però tot fa preveure que ens podem situar més a prop dels 100.000.

Així, doncs, quan diem prou creixement a qualsevol preu, no ens referim a un creixement ja programat i endegat, no tindria sentit oposar-se a quelcom que no té marxa enrere. Cal entendre la nostra afirmació en el sentit que una ciutat no s’acaba un cop posats els totxos i venudes les cases. Aquesta és la part material d’un procés més llarg i complex. Hem crescut durant vint anys de forma ininterrompuda, ara, quan sembla que aquest creixement comença a tocar sostre, ens hem de centrar en discutir com organitzem aquest creixement, com organitzem la ciutat.

Aquest creixement ha incorporat nova població santcugatenca, homes i dones que han vingut atrets per les característiques de la nostra ciutat i amb la intenció de millorar la seva qualitat de vida. Benvinguts sigueu. Ja formeu part de la nostra ciutat i molts ja us heu incorporat activament a la seva vida associativa. Ens cal, però, a tots plegats, fer d’aquesta ciutat un projecte col·lectiu, amb el qual ens hi sentim identificats i motivats per comprometre’ns-hi d’una manera o altra. I la vida associativa és un aspecte fonamental per fer-ho possible.

Una ciutat és viva quan ho és el seu teixit associatiu. La Festa de Tardor des dels seus inicis ha estat la festa de l’associacionisme, la festa de tots els que durant l’any fem un esforç important per dotar la nostra ciutat de nervi i empenta. La festa a la qual tothom hi és convidat.
És un moment d’encontre de la ciutadania. Un encontre per conèixer-nos millor, per recordar que és a les nostres mans la possibilitat de seguir fent d’aquesta ciutat allò que ens proposem.

En el Pla de Cultura que es va aprovar fa dos anys, en l’elaboració del qual hi participàrem activament les entitats, es parla de fer de la cultura un factor de cohesió social i, al seu torn, es reconeix que les entitats han de ser el motor de l’acció cultural. Efectivament, la cultura ha de ser un factor de primer ordre a l’hora de generar complicitats entre nosaltres, sense les quals és difícil parlar de ciutat. I l’associacionisme n’és l’expressió més acabada i compromesa.

Hem crescut espectacularment en urbanisme i població. Ara ens cal posar l’accent en fer ciutat. Volem créixer en associacionisme. Volem créixer en participació en la gestió de la cosa pública. Volem créixer en compromís amb el projecte de ciutat, amb civilitat, serveis per a tothom i amb atenció a les persones. Ningú ha de sentir-se exclòs en la nostra comunitat. Volem créixer en cohesió social. Volem créixer en respecte a la diversitat. En definitiva, volem créixer en tot allò que ens fa més santcugatencs i santcugatenques.

Visca la Festa de Tardor!

Comissió Festa de Tardor
Sant Cugat, novembre del 2007