Com publicar un article en aquest bloc:

PORTAL INDEPENDENT AL SERVEI DELS CIUTADANS DE SANT CUGAT DEL VALLÈS

Per publicar un article en aquest bloc només heu d'enviar-lo mitjançant un correu electrónic a l'adreça: stcugat2@gmail.com indicant el nom i cognoms, telèfon de contacte i número del DNI.

divendres, 27 de juny del 2008

Montserrat Turu presideix L’Assemblea extraordinaria de les EMD de Catalunya

Valldoreix lidera l'agrupació de EMD en el procés que ha començat creant una comissió conjunta amb el Departament de Governació de la Generalitat que treballarà per assolir el reconeixement i formular les propostes de reformes pertinents de les lleis territorials i electorals que li afecten. L’objectiu, alhora, rau en la necessitat de cobrir certs buits legals de les competències que han de gestionar i que, en molts casos, queden en “terreny de ningú”.

La Presidenta de l’AEMDEC i Presidenta-Alcaldessa de l’EMD de Valldoreix, Montserrat Turu, juntament amb el president de l’EMD de Jesús, Pere Panisello, el president de l’EMD del Pla de la Font, Antonio Miguel Pardos i la presidenta de l’EMD de Tornafort, Núria Garcia, encapçalen aquesta comissió que treballarà sobre aquests aspectes, i d’altres com l’actual problema del finançament d’aquests Ens Locals que depenen dels pressupostos d’altres ajuntaments; o com els ha d’afectar el desenvolupament del nou Estatut d’Autonomia de Catalunya. Anteriorment, Montse Turu, al capdavant de l'esmentada Associació, ja va aconseguir un canvi en la Llei de Règim Local de Catalunya referent a les substitucions dels Presidents de les EMD, així com la inclusió d'aquestes en l'Estatut de Catalunya com a Ens locals autònoms

L’elecció dels representants de la comissió, així com dels suplents Sr.Antoni Navines, president de l’EMD Vila i Vall de Castellbò i el Sr. Miquel Guiu, representant de l’EMD de Gerb, es va fer en el marc de l’assemblea de l’Agrupació d’EMD de Catalunya. Aquesta, es va celebrar el 17 de maig al Monestir de les Avellanes, al municipi d’Os de Balaguer (La Noguera), amb una participació de 17 EMD que, en molts casos, venien en representació d’altres que van excusar la seva presència.

Incomprensiblement el Grup Municipal de CiU-Actuem de l'EMD ha censurat que el titular d'aquesta notícia surti a la portada de l'informatiu municipal de Valldoreix, malgrat reconèixer la importància dels fets pel futur de les EMD.

Alex Santigosa Almendros - Secretari de l'Associació
Veïns i Veïnes Progressistes de Valldoreix