Com publicar un article en aquest bloc:

PORTAL INDEPENDENT AL SERVEI DELS CIUTADANS DE SANT CUGAT DEL VALLÈS

Per publicar un article en aquest bloc només heu d'enviar-lo mitjançant un correu electrónic a l'adreça: stcugat2@gmail.com indicant el nom i cognoms, telèfon de contacte i número del DNI.

dimarts, 29 de desembre de 2009

Cobrir el deute històric que l’Ajuntament té amb els districtes


ICV-EUiA proposarà que es destinin una part important dels 15 milions que Sorea ha de retornar a l’Ajuntament a cobrir el deute històric que l’Ajuntament té amb els districtes.

A l’últim Ple, l’Ajuntament va aprovar un acord pel qual Sorea hauria de retornar en tres pagaments de 5 milions d’euros anuals, la xifra resultant d’una mala interpretació del contracte de concessió de l’aigua corrent.

Per als ecosocialistes, aquest fet no ha de deixar de ser una oportunitat per tal de solucionar problemes de la nostra ciutat que no es troben resolts per manca de finançament. I un d’aquests problemes és el deute històric amb els districtes.

Per ICV-EUiA, acabar d’asfaltar i urbanitzar els quilometres de carrers de La Floresta, Mira-sol i Les Planes que avui encara estan sense asfaltar o amb una urbanització defectuosa i degradada (enllumenat, voreres, clavegueram, etc.), no és un tema menor. Aquesta ha estat una reivindicació constant i repetida dels veins i de la coalició d’esquerres, i una promesa incomplerta per part de l’equip de govern. Aquesta manca d’urbanització fa, per exemple, que les zones afectades no puguin gaudir del mateixos serveis que la resta de carrers que sí ho estan, com per exemple els de neteja.

Cada any que passa el cost de les obres va augmentant de forma exponencial tant per l’ajuntament com, malauradament, per els veins dels districtes afectats que durant molts anys han estat pagant els seus impostos i encara hauran de pagar un 80% del cost final d’aquestes.

Un exemple:

Tipus Parcela: 500 m2 de superficie i 20 metres de façana: Any 2000 (9.561 euros) Any 2005 (14.420 euros) Any 2009 (19.754 euros)
És per això que els ecosocialistes presentaran una moció al proper Ple per tal de forçar un compromís respecte aquests districtes, que obligui a destinar una part dels diners que l’empresa Sorea haurà de retornar a l’asfaltat i millores d’urbanització dels districtes.

Demanant un projecte que contempli un inventari de les zones que es podran beneficiar i de les prioritats d’actuació, i informant als representants veïnals de la planificació dels projectes abans de la seva aprovació.

La intenció d’ICV-EUiA és la de sumar el màxim suport possible entorn d’aquesta moció. És per això que s’ha presentat amb temps suficient per poder debatre-la amb diferents Associacions Veïnals, entitats, i grups polítics de l’Ajuntament. Sant Cugat, 29 de desembre de 2009.

Enllaç relacionat: http://stcvo.wordpress.com/2009/12/28/cobrir-el-deute-historic-que-lajuntament-te-amb-els-districtes/

Jaume Massanés i Papell