Com publicar un article en aquest bloc:

PORTAL INDEPENDENT AL SERVEI DELS CIUTADANS DE SANT CUGAT DEL VALLÈS

Per publicar un article en aquest bloc només heu d'enviar-lo mitjançant un correu electrónic a l'adreça: stcugat2@gmail.com indicant el nom i cognoms, telèfon de contacte i número del DNI.

dilluns, 3 de desembre del 2007

Parlament Dia de l'arbre 2007

Benvolguts, avui celebrem el 5e. Dia de l’arbre a La Floresta. És un acte rellevant i al mateix temps minúscul i ingenu. Es rellevant perquè ens reunim per plantar uns arbres en aquest espai natural degradat. I es ingenu i minúscul per que al mateix temps s’estan destruint hectàrees de bosc. Per tant vol dir que la feina que fem no es pot quedar aquí.

L’associació El Mussol, per a la protecció del paisatge, organitzem el Dia de l’arbre, però volem deixar clar, que els protagonistes no som nosaltres, ni els arbres, sinó els nens i els joves. És per a ells que organitzem aquesta activitat, perquè d’alguna manera ens fa vergonya el mon que els hi estem deixant i volem que des de ben petits tinguin una altre mirada cap el medi ambient.

A La Floresta tenim molts bon exemples del que no s’ha de fer: tala indiscriminada d’arbres grans en les parcel·les privades, la no preservació i conservació del arbres exemplars (catàleg i mesures específiques), la no conservació de les fonts (font del Fumet) i la no preservació de les rieres i torrents. (al contrari, es donen permisos d’obres per envair-les i colgar-les i fa que es confonguin amb les clavegueres ), ,

Es per això que aquest any tornem al torrent d’en Llobet, així podem veure l’evolució del que varem fer l’any passat. També insistim en aquest lloc per que al trobar-se a prop de l’escola creiem que els seus alumnes, poden observar la seva evolució i a més a més perquè és un dels espais públics de La Floresta a on ens podem reunir una bona colla de gent a fer una activitat com aquesta. Com cada any hem estat buscant altres llocs i no n’hem trobat, donada la manca d’accessibilitat i disponibilitat dels d’espais públics de La Floresta.

Finalment recordar que l’associació El Mussol, per a la conservació del paisatge està adherida al Projecte Rius. El compromís que tenim, és el de vetllar per la qualitat de les aigües de la riera de Vallvidrera en el seu tram sota can Busquets mitjançant inspeccions d’anàlisi d’aigua fetes periòdicament (dues vegades l’any). Una activitat molt adient per la mainada. Convidem a qui vulgui afegir-s’hi. Podeu trucar al tlf.93 6740367 i demaneu per Daniel Gambús.
Associació El Mussol