Com publicar un article en aquest bloc:

PORTAL INDEPENDENT AL SERVEI DELS CIUTADANS DE SANT CUGAT DEL VALLÈS

Per publicar un article en aquest bloc només heu d'enviar-lo mitjançant un correu electrónic a l'adreça: stcugat2@gmail.com indicant el nom i cognoms, telèfon de contacte i número del DNI.

dimecres, 13 d’agost del 2008

Antenes de telefonia fora de control

El passat mes de juliol uns veïns de Mira-sol van denunciar (Un altre Sant Cugat nº 61) que a la part superior del campanar de l’església de Sant Joan s’havia instal·lat una antena de telefonia mòbil camuflada dins d’una caixa amb quatre creus al seus costats. Volien saber si era legal i si representava algun risc per els veïns més propers.
L’ajuntament mitjançant Marta Subirà - Tinent d’alcalde de Medi Ambient- va respondre amb un article al Diari de Sant Cugat de data 18 de juliol manifestant el següent:

“La instal·lació d’antenes de telefonia mòbil clandestines s’ha convertit en una pràctica habitual a la ciutat. Les companyies de telecomunicacions primer instal·len les antenes sense sol·licitar permís i desprès paguen les sancions”

“Aquesta practica és tan freqüent que l’ajuntament obre dos o tres expedients sancionadors cada setmana. La majoria son legalitzables i podem recaptar uns diners amb les sancions”

“En el cas de l’antena de l’església de Sant Joan de Mira-sol el consistori ha obert un expedient sancionador a la empresa i si l’ajuntament considera que es legalitzable la companyia haurà de pagar 14.000 euros per la llicencia, el doble que si ho hagués fet legalment, import al que haurà de sumar la sanció que pugui correspondre”

“D’altre banda el Departament de Gerència del consistori està elaborant un inventari de totes les antenes de telefonia mòbil del municipi. A més, farà un estudi de la cobertura a tot el municipi perquè s’han rebut queixes de falta de cobertura en alguns barris”

Es d’agrair la rapidesa en la resposta donada per el consistori però llegint entre línees sorgeixen unes dubtes que m’agradaria que algú m’aclarís.

· Per què les companyies de telecomunicacions prefereixen actuar fora de la legalitat i pagar posteriorment més de 14.000 euros per la llicència (el doble que si ho haguessin fet legalment), import al qual haurà de sumar la sanció que pugui correspondre ?

· Quants euros ha recaptat l’ajuntament per les llicències i sancions fins ara ?

· Quan una companyia segueix els passos correctes per demanar una autorització, quant tarda el consistori en donar el permís ? Es un termini raonable ?

· Què fa l’ajuntament quan una companyia persisteix constantment en instal·lacions sense permís ?

· Quan estarà acabat l’inventari d’antenes de telefonia mòbil ? Podrem detectar aquelles que estan camuflades i il·legals ?

· Quan tindrem l’estudi de la cobertura per tot el municipi ? Un 81% de els veins dels barris i districtes no estan satisfets amb la coberta actual.

· Quin paper juga en aquesta historia l’església de Sant Joan de Mira-sol ? Sabien que l’antena era il·legal ? Quina es la seva responsabilitat ?

· S’informa als veins abans d'instal·lar una antena a prop de les seves cases ? Representen algun risc per la seva salut ?
Jaume Massanés i Papell

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Piensa mal y acertarás

Anònim ha dit...

A Sant Cugat tenen més poder les companyies telefòniques i elèctriques que el propi ajuntament, o potser ja els va bé a l'alcalde i companyia ?