Com publicar un article en aquest bloc:

PORTAL INDEPENDENT AL SERVEI DELS CIUTADANS DE SANT CUGAT DEL VALLÈS

Per publicar un article en aquest bloc només heu d'enviar-lo mitjançant un correu electrónic a l'adreça: stcugat2@gmail.com indicant el nom i cognoms, telèfon de contacte i número del DNI.

dissabte, 30 de juny del 2007

La incognita del Govern de Valldoreix

La peculiar i fins i tot, perquè no dir-ho, estrambòtica forma de votació en les EMD, es vota de forma directa la Presidència però indirecta les vocalies, ha produït una situació un tant complicada per a la formació de l'equip de govern.
Per les pròximes eleccions llanço la proposta, des de ja, que consti clarament a la segona urna, que el que allà s'elegeixen són les vocalies de Valldoreix i a més aquests vots serveixen per a l'elecció de l'alcalde de Sant Cugat. És a dir, invertim les prioritats, fent major èmfasi en l'elecció en funció de la proximitat de l'equip que s'elegeix. M'estenc en aquest punt perquè em sembla molt important i perquè he llegit anàlisis en la premsa local dient coses com que per molt poc no s'havia guanyat la Presidència. Mirin senyors, per molts menys vots, la Sra. Turu no té govern de majoria, i ara ens trobem en la situació d'esquizofrènia de govern en la qual ens trobem.

I davant d'aquesta situació, que fer?

Doncs independentment del confusionisme que ens ha portat a ella, esperem que una nova Llei Electoral el resolgui algun dia, el que és clar és que Valldoreix a votat majoritàriament a Montserrat Turu, atorgant-li la Presidència de l'EMD, i també ha donat la majoria de vocalies a l'oposició. Aquesta situació que abans qualificava d'esquizofrènica necessita decidir-se pel bé del que tots ens preocupa que és Valldoreix, i la resolució passa indefectiblement pel qual s'arribi a algun tipus de pacte de govern.

Dissabte passat es va celebrar l'acte de proclamació de presidència i vocalies al qual em vaig honrar a assistir i vaig comprovar amb certa sorpresa que de moment la resolució no sembla propera. Mentre que la Sra Turu, com a Presidenta i en representació de la Candidatura de Progrés i Catalanista, així com els vocals dels grups polítics que la recolzen, ICV-EUA, PSC, i ERC van incloure en els seus parlaments sengles crides i ofertes a l'acord, fins i tot a la participació en el govern. El Sr Puig en representació de CIU ens va sorprendre amb un discurs certament bel·ligerant, en el qual pràcticament va arribar a sol·licitar la renúncia de la Sra. Turu a la Presidència, en el que semblava que estàvem encara en campanya perquè va llistar una sèrie de propostes programàtiques, per cert, la majoria d'elles en curs, veure el llibre d'Acció de Govern de l'EMD, que amb bon criteri democràtic s'ha distribuït després de les eleccions per no interferir en la campanya, i en el qual com a mínim jo no vaig entreveure cap ànim d'acord. Ah! i tot això comptant amb l'inestimable suport de l'Alcalde de Sant Cugat, Sr. Recoder. Espero que aquest suport sigui institucional i no partidista. ¿"100% dialogants"? senyors Recoder i Puig.


Crec que els vocals de CIU i en especial els de la Plataforma Actuem haurien de reflexionar sobre la necessitat d'arribar a acords en benefici de la ciutadania de Valldoreix. El treball diari i la resolució dels problemes i reptes que necessita el nostre municipi precisen d'alguna cosa més que propaganda, encara que aquesta sigui d'alta qualitat des del punt de vista professional.
Malgrat els meus temors, espero que finalment s'imposarà el sentit comú i es desbloquejarà la situació. El contrari s'entendria molt malament des de la ciutadania, que segurament se la demandarà.


Pablo Alonso