Com publicar un article en aquest bloc:

PORTAL INDEPENDENT AL SERVEI DELS CIUTADANS DE SANT CUGAT DEL VALLÈS

Per publicar un article en aquest bloc només heu d'enviar-lo mitjançant un correu electrónic a l'adreça: stcugat2@gmail.com indicant el nom i cognoms, telèfon de contacte i número del DNI.

dijous, 2 de juliol del 2009

L'oposició i els clubs santcugatencs exigeixen mesures urgents i un tom en la política esportiva municipal


La major part de l'oposició municipal i diversos clubs esportius representatius de la ciutat, van reclamar ahir un tom en la política municipal a càrrec del regidor d'esports, Xavier Amador, a causa de la manca d'equipaments que pateixen clubs i entitats en els darrers anys i de la greu situació que pateix el Karate Sant Cugat actualment, reclamant una instal·lació adient per entrenar-se, i amb les molèsties que provoca ara la forta calor a la Sala Blava del PAV-3, sense ventilació.

Greus queixes d'Alfredo Bergua, antic regidor d'esports

Alfredo Bergua, un dels polítics que més coneix l'esport local, conjuntament amb la cap municipal dels populars santcugatencs, Berta Rodríguez, van manifestar ahir el seu profund desacord amb la política duta a terme per l’ajuntament de Sant Cugat del Vallès en matèria d’esports. Els populars van criticar el regidor d’esports de l’ajuntament de Sant Cugat del Vallès, Xavier Amador, mitjançant un manifest on s'explica que el màxim responsable del govern municipal en la matèria mostra una actitud de menyspreu i/o passotisme cap a les entitats esportives de tot el municipi.


El PPC destaca que Xavier Amador roman indiferent davant la situació actual o si més no, no actua en conseqüència. D’altra banda també se'l critica per la seva manera de prendre decisions, i es questiona qui lidera realment l’acció política, si el mateix regidor o algú amb escassos coneixements que l’ha conduït a posicionar-se a favor de certes actuacions que no s’assemblen massa a les que el senyor Amador proposava. Des de dins del partit, es vol promoure una reacció per tal de generar un canvi en la política esportiva de l’ajuntament ja que es creu que s’està deixant de banda l'esport d’una manera flagrant, i no només no s’està incentivant mitjançant la tramitació de subvencions, construcció d'instal·lacions, etc., sinó que a més a més s’estan retallant els entrenaments i les activitats esportives de totes les entitats de la ciutat.

Un exemple d’això el trobem, segons els populars, en què des de la legislatura de 1999-2003 no s’ha realitzat ni un sol pla d’instal·lacions esportives més en tot el municipi. És per això que el PPC reclama actuacions favorables cap a l’esport de Sant Cugat enlloc de posar pals a les rodes als clubs per la seva millora i expansió, a més d’una intervenció urgent de l’alcalde on es pronunciï i deixi de dir tant sols allò que la gent vol sentir per després fer tot el contrari tal com assegura la líder del partit Berta Rodríguez. Si no és així, segons Rodríguez, s’haurà de fer un "pas més i presentar una moció de censura contra Xavier Amador per tal de promoure i tractar com es mereix a l’esport en general i a les entitats esportives Santcugatenques".

ICV-EUiA afirma que la situació és límit

Joan Calderón, responsable d'esports dels ecosocialistes a Sant Cugat, manifestava a Eleminds també que "no hi ha prou equipaments a la ciutat, i no hi ha cap mena de diàleg entre ajuntament i clubs o entitats." "Tot el tema de la pista d'atletisme està parat, per exemple. Les demandes del rugby tampoc s'atenen. El tema de la gespa artificial de Can Magí també és greu. La comunicació no existeix. Ara tenim el flagrant tema del Karate, i també el complex de fitness de Mira-sol, aprovat fa temps i no es fa absolutament res. La situació és insostenible."

El SantCu, preocupat perquè els joves són els perjudicats

Llorenç Santasusagna, president del Sant Cugat Esport F.C., va comentar a Eleminds respecte tota la problemàtica que "la missió del consistori és facilitar-nos els equipaments, i amb això nosaltres ja ens encarregarem de dirigir els nostres clubs." Santasusagna, que es va mostrar agraït per l'ajut de l'ajuntament en matèria de subvenció, va manifestar que "l'esport santcugatenc necessita més equipaments, perquè en els darrers 13 anys, la població s'ha duplicat i les instal·lacions continuen sent les mateixes."

El que és més greu, segons el president del SantCu, és que "l'Ajuntament no sigui conscient de la funció de l'esport respecte la canalla. Els valors que representa, el complement en la formació dels joves, que amb l'esport deixen de fer altres coses no productives." Respecte la particular situació del SantCu, Santasusagna manifesta que "Aquest any 60 nens no van poder practicar esport al meu club perquè ja no hi cabien, això no pot ser. Què hauran fet? Dóna la impressió que l'esport està abandonat en aquest municipi."

Finalment, Santasusagna va dir que "Un bon moment per haver fet més equipaments, i ja li vaig dir a en Recoder, va ser quan es va fer Vullpalleres, però no em van fer cas i ara mira com ens trobem. El cas del Karate és un més dels problemes que hi ha." Realment, m'importa molt que l'Ajuntament entengui que l'esport és essencial per a la ciutat!"

El Karate ja no pot aguantar més i el seu director esportiu demana la dimissió d'Amador

Per la seva banda, el director esportiu del Karate de Sant Cugat, Salvador Álvarez, demana la dimissió del regidor d'esports, davant la greu situació que pateix el club.

Toni Rabascall/ Ignasi Massafret