Com publicar un article en aquest bloc:

PORTAL INDEPENDENT AL SERVEI DELS CIUTADANS DE SANT CUGAT DEL VALLÈS

Per publicar un article en aquest bloc només heu d'enviar-lo mitjançant un correu electrónic a l'adreça: stcugat2@gmail.com indicant el nom i cognoms, telèfon de contacte i número del DNI.

dilluns, 15 de desembre del 2008

Atentat ecològic

Des de l'Associació El Mussol, per a la protecció del paisatge volem denunciar un atentat ecològic que s'ha perpetrat durant els passts dies 9 i 10 de desembre.

L’Associació El Mussol va posar en coneixament públic a través de la premsa local el passat març d'enguany, el perill que corria un magnific roure d’uns 65 anys, de base tres troncs de 33cm. de diàmetre cadascun, i de més de 15 metres d’alçada i una copa de 10 metres de diàmetre, situat al carrer Elefant (darrera el CEIP Ferran Clua) del sector Montmany de Valldoreix. El pla especial d’urbanització de Les Bobines preveu la urbanització del carrer esmentat juntament amb la parcel·lació i construcció de més de 40 habitatges. El roure quedaba dins de la zona del vial i originalment no estava contemplada la preservació del mateix.

En dues ocasions ens varem posar en contacte amb l’EMD de Valldoreix. Primer amb el regidor de medi ambient, Sr. Casedellà, i posteriorment amb el tècnic, Sr.Pérez. En les dues ocasions varem rebre respostes positives, comprometent-se ambdues persones en nom de la EMD a adequar el vial de manera i forma que la preservació del singular roure quedes garantida. L'Associació El Mussol va agreïr públicament les seves respostes. Si bé és cert que es varen tallar arrels massa a la vora del roure, i que no es va posar la tanca de protecció que s'aconsellà, la qual cosa no li donava al roure gaires possibilitatas de sobreviure, també es cert que el roure estaba ben delimitat en una illeta, tal com l'EMD s'havía compromès.

Doncs bé, el passat dia 9 de desembre va apareixer una branca a terra i al dia següent de forma gratuita i sense aparent raó per a fer-ho, els tres troncs del roure han aparegut barruerament tallats i per terra, malmetent en la seva caiguda una caixa elèctrica.

¡Què fàcil és carregar-se d'una tallada mig segle de feina de la natura! Qui pot haver fet aquest bandalisme gratuit? S'ha demanat a l’EMD de Valldoreix que com a propietaria dels vials denunciï els fets, amb la finalitat de que els culpables d’aquesta bretolada, rebin el càstig coresponent. Es prega la col·laboració ciutadana que porti a identificar els autors d'aquests fets.

També es demana a l’EMD de Valldoreix que protegessi els arbres que queden a Les Bobines, ja que l’empresa que està urbanitzant la zona, els està malmeten.

Sant Cugat, 12 de desembre de 2008
Associació El Mussol