Com publicar un article en aquest bloc:

PORTAL INDEPENDENT AL SERVEI DELS CIUTADANS DE SANT CUGAT DEL VALLÈS

Per publicar un article en aquest bloc només heu d'enviar-lo mitjançant un correu electrónic a l'adreça: stcugat2@gmail.com indicant el nom i cognoms, telèfon de contacte i número del DNI.

divendres, 13 d’agost del 2010

Qui vigila al vigilant?

S’està parlant molt en els últims mesos en la transparencia del nostre benvolgut ajuntament i si bé no dubto dels mètodes empreats en la valoració, crec que no es del tot fidel a la realitat, m’explico:

Per realitzar la elaboració de l’informació es va enviar als ajuntaments un quadre i un questionari amb els 80 indicadors que s’anaven a utilitzar en les evaluacions, no és aixó una manera de manipular els resultats?.

La puntuació es dona per bona pel sol fet de tenir l’informació al lloc web d l’ajuntament, o potser la verifiquen?

Arrivat aquest punt, alguns casos que conec de 1a font em donen que pensar…

Quan urbanitzen, decideix l’ajuntament per on passen els carrers?, o es limiten a fer-los passar perjudicant als veïns que menys es queixen?

L’ajuntament no te competencies per no deixar tancar un carreró (que un veí s’ha fet seu, canviant inclòs el comptador d’aigua de lloc) obert a tothom per mes de 40anys?



I tampoc en quant a obres? he vist creixer cases misteriosament, inclòs se d’algun cas en que s’han desviat rieres i desprès s’han fet escriptures de propietat del sol “expropiat”, (sense haber pagat mai IBI pel mateix, altres en canvi l’han pagat per 50 anys i ni tant sol disposen del sol).

Hi ha greuge comparatiu quan es demana que es pagui urbanitzar una zona del diners del “Plan Zapatero” o altres ajuts, però no respecte als veïns que no han pagat rés? (Agda. de Montserrat Roig per exemple)

A uns promotors d’habitatge els obliguen a asfaltar el seu tram de carrer, a uns altres no… constructors privilegiats? o veïns perjudicats?

Altres no han acabat la construcció (s’ha parat degút a la crísi) i les tanques segueixen envaïnt el carrer, no hi ha un propietari a qui obligar a deixar lliure el pas, en altres casos son els veíns residents els que deixen que les tanques envaeixen les voreres, tampoc es competencia el ajuntament?

Ara amb l’urbanització dels carrers, ens fan pagar als veïns el soterrament dels serveis, però no són propietat de la companyia subministradora? si es així, no s’haurien de fer càrrec ells?



i del manteniment tampoc? l’ajuntament no te res a dir al respecte? al centre de Sant Cugat també ho permetria?

Aquest i molts altres punts que m’obligarien a extendrem en excés em fan al menys dubtar de l’utilitat i/o fiabilitat real d’aquests típus de valoracions… i qui valora al valorador?

Per altra banda, en que s’inverteixen els nostres impostos?, en millorar els serveis i qualitat de vida dels residents de “tots” els barris, o en rotondes, tunels i diseny al centre?

Mira-sol.cat